Újfehértói Termékek
         

Segíts!

Ha ismersz Újfehértói terméket, termelőt írd meg nekünk!

Ha friss híreket akarsz közzé tenni, írj nekünk!

ujfehertoi.ipartestulet@freemail.hu

 


 

Újfehértói termékek, hírek!



2012.04.18.

II. osztályú idared alma eladó!

Érdeklődni: 06204282248

forrás:http://www.expressz.hu/allat_noveny/haszonnoveny/hirdetes-31031034/

 

 


Újfehértón

 

Étkezési napraforgómagot vásárolunk!


 


 

Így segítik a helyi termelőket

A Leader-közösségek szerepe a jövőben nem csökkenni, hanem nőni fog – mondta V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerdán Alcsútdobozon, a Völgy Vidék Közösség helyi termékkonferenciáján.

Úgy vélte, 2014–2020 között lehetővé válik majd, hogy agrár- és vidékfejlesztési források mellett más strukturális alapok felosztását is „Leader-szerűen” végezzék a helyi akciócsoportok. Kiemelte: a helyi közösségek határozták meg a helyi vidékfejlesztési stratégiákat és ők döntöttek arról, milyen célterületekre lehessen pályázni. „Ez az önállóságuk továbbra is megmarad” – tette hozzá. 

Az államtitkár szólt arról is, hogy a minisztérium 2010 óta igyekezett a helyi termelőket megerősíteni, a helyi piacokat fellendíteni. Példaként említette a kistermelőkről alkotott minisztériumi rendeletet, a falusi vendégasztalra vonatkozó rendelkezést, a közétkeztetés kiemelését a közbeszerzési törvény hatálya alól, valamint a házi pálinkafőzést lehetővé tévő rendelkezést és a bérfőzésnél a jövedéki adó eltörlését. 

V. Németh Zsolt elmondta, a jogi környezet megváltoztatása mellett pályázatokkal is segíteni kívánják a helyi termelőket. A falumegújítás keretében helyi piacok létesítésére lehet pályázatot benyújtani. Mint az államtitkár fogalmazott, „szeretnénk, ha a szökőkutas faluszépítések helyett gazdaságfejlesztést ösztönző piacfejlesztések lennének a kistelepüléseken”. 

Elmondta: a tavasz folyamán nyílik meg az élelmiszer-ipari termékek értéknövelését segítő pályázat, amellyel kisebb tej- és húsfeldolgozó üzemek, mobil vágópontok létrehozását kívánják támogatni. Április végétől lehet pályázatot benyújtani a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatnál (MNVH) helyi termékkonferenciák szervezésére, filmek, népszerűsítő kiadványok készítésére. Az elnyerhető 2-3 millió forintos támogatások előfeltétele, hogy a pályázni szándékozók regisztráljanak az MNVH-nál.

forrás:http://m.mno.hu/belfold/igy-segitik-a-helyi-termeloket-1064165


2012.04.22

 

Egy perc!

a képre kattintva kérem töltse ki kérdőívünket

 

 


 


 

Keresd az Újfehértói Termékeket

 

 


 

2012.03.30.

Kiváltja a szupermarketeteket!
A termelő és a vevő kapcsolatán alapul.
Lényeg az, hogy a termelők a lakosság igényének megfelelően termelnek.
Egyre trendibb a közösségi gazdálkodás
Kitörési pont Japánban, aztán Svájcban, később az EgyesültÁllamokban és Kanadában majd Franciaországban a közösség által támogatott mezőgazdaság.
Az Egyesült Királyságban 2002 óta hódít a mozgalom, már kétszáz szövetkezet működik, angolul Community Supported Agriculture (CSA) a neve. A szervezők bérleti díjat fizetnek a földért, amelyen továbbra is a tulajdonos gazdálkodik, de a fogyasztók igényeinek megfelelő módszerrel és összetételben termel.

 

 


 

2012.03.25.

Ünnep! 
Gyümölcsoltó Boldogasszony napja, március 25-e Jézus Krisztus fogantatásának ünnepe.
A jövődért, gyermekeidért ültess a napokba egy őshonos gyümölcsfát a kertedbe, hogy szép legyen, hogy hasznos legyen, hogy megőrizd értékeinket és ha ránézel majd mindég eszedbe jut róla, Gyümölcsoltó Boldogasszony napja.
Ültess őshonos cseresznyét, szilvát, barackot, de mindenek előtt a miénket az Újfehértói fürtös meggyet.

 


Ma van a víz világnapja!

 


 

Asztali nézet